İçişleri Bakanı PKK'ya ne demek istedi?

ABC Gazetesi / Haber-Analizİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bitlis'te yaptığı açıklamada, "PKK gelecek Mart ayının başından itibaren bu ülke ile oyun olmayacağını bir kez daha görecek" dedi.Bakan Soylu'nun tarih vererek yaptığı...

ABC Gazetesi / Haber-Analiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bitlis'te yaptığı açıklamada, "PKK gelecek Mart ayının başından itibaren bu ülke ile oyun olmayacağını bir kez daha görecek" dedi.

Bakan Soylu'nun tarih vererek yaptığı bu açıklamayı nasıl okumalıyız? Son aylarda kentlere yönelik terör eylemlerini arttıran PKK, bu açıklamanın ardından eylemlerine son mu verecek?

'TEDBİR ALIN' MI DİYOR, YOKSA...

Bakan Soylu bu açıklama ile bahar aylarında PKK'ya yönelik büyük bir askeri harekatın işaretini verdi. Peki böyle bir hazırlık varsa İçişleri Bakanı neden aylar öncesinden böyle bir operasyon planını açıklar. Bu açıklama örgüte 'tedbirinizi alın' mesajı diye verilmediyse eğer, -ki böyle bir şeye ihtimal dahi vermek istemeyiz- örgüte 'Mart ayına kadar bizimle oyun oynamaya devam edebilirsiniz' dediği anlamı çıkmıyor mu?

SİGORTA POLİÇESİ SATMAKLA TERÖRLE MÜCADELE ARASINDAKİ FARK 

Aslında Soylu'nun açıklaması AKP iktidarının sadece bürokraside değil siyasette de liyakat esasını bir kenara bıraktığının en çarpıcı göstergesi. Efkan Ala'nın kimsenin sebebini bilmediğim bir gerekçe ile ansızın görevden alınması ile İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Süleyman Soylu, bürokrasi veya devlet yönetme konusunda tecrübesiz bir isim. İstanbul Üniversitesinde aldığı işletme eğitiminin ardından bir süre borsada çalışan Soylu, ardından kurduğu şirketle sigorta işine girdi. Soylu, siyasete girdikten sonra da sigorta şirketi faaliyetine devam etti.

Anlaşılan o ki, "Düşük profilli başbakan" arayışı ile Binali Yıldırım'ı başbakan yapan Erdoğan, kabinenin geri kalanı için de aynı kriteri uygulamış. Aksi halde, sigorta poliçesi satmak için gelecekte yaşanabilecek olası riskleri müşteriye anlatmaya çalışan bir sigortacı gibi, İçişleri Bakanının PKK'ya bahar aylarında yapılacak bir operasyonun risklerini hatırlatmasının başka türlü nasıl bir açıklaması olabilir?

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Migros'ta Muhteşem Kampanya: Fiyatlar Düştü, 1 Alana 1 Bedava! 9 Mayıs'a Kadar Acele Edin!
Kendini yaraladığı iddia edildi: Dilan Polat için Adli Tıp Kurumu’na sevk kararı alındı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar?
28 Şubat Davası ertelendi: Mahkeme davayı 9 Eylül'e erteledi
Dikkat! Tehlikeli Balık Türü Türkiye'de Görüldü