İçişleri Bakanı Soylu: Bu açlık grevleri tiyatro!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaptığı açlık grevleri hakkında konuştu. 'Bu eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecileri bu insanların DHKP-C'li olduklarını söylemedi' dedi. "Bu...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaptığı açlık grevleri hakkında konuştu. 'Bu eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecileri bu insanların DHKP-C'li olduklarını söylemedi' dedi. 

"Bu kişiler daha önce 25 kez gözaltına alındı" diyen Soylu "Biri akademisyen biri öğretmen iki devlet memuru açlık grevi eylemine başlıyorlar. Her zamanki gibi CHP'li vekiller gidip geliyor, HDP'li vekiller gidip geliyor. Hatta bazı vekiller iki öğün arasında komik açlık grevi yapıyorlar" dedi.

"Mesleklerine geri dönmek için de açlık grevlerine başlıyorlar" diyen Soylu, "Yapılan haberlerde özellikle akademisyen ve öğretmen vurgusu yapıyorlar ki olay daha kolay yönetilsin, tiyatro daha güzel oynansın" ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, "Peki ben İçişleri Bakanı olarak sormak istiyorum; bu insanlar kasım ayından itibaren eylem yapıyorlar. Kasım ayından beri bu eyleme destek veren vekiller, basın mensupları bu insanların terör örgütü mensubu olduklarını söylediler mi? Dün TBMM'de de açıkladım; terör örgütlerinin kuklası olmamamız lazım" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!
Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰