İçişleri Bakanı Soylu: PKK sempatizanlarını ihbar edin

Devletin PKK ve diğer örgütlere karşı yürütülen mücadelenin halkın desteğine muhtaç olduğu belirten Süleyman Soylu, “Bu topyekun bir mücadeledir. PKK sempatizanlarını, baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin'' şeklinde...

Devletin PKK ve diğer örgütlere karşı yürütülen mücadelenin halkın desteğine muhtaç olduğu belirten Süleyman Soylu, “Bu topyekun bir mücadeledir. PKK sempatizanlarını, baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin'' şeklinde konuştu.

PKK’nın tükeniş içinde olduğunu söyleyen Soylu, “PKK’nın son durumunu iyi analiz etmek gerekir. Bu örgüt esasen bir tükeniş içindedir. En büyük gelir kaynağı uyuşturucu ticaretinde darbe yemiş, örgüte katılım en düşük düzeye gerilemiştir. Bir tükeniş girdabı içine girmiştir'' dedi.

Soylu şunları söyledi:

Teröre destek veren, yapan her kim varsa onun karşısındayız. Onunla mücadele etmek durumundayız. Vatan toprağını bu eşkıyalardan temizlemekte kararlıyız. Bu milletin canını yakanların canını yakacağız. 

Ülkenin ekonomisi, turizmi de bu terörün mağdurudur. PKK'nın son durumunu iyi analiz etmek gerekir. Bu örgüt esasen bir tükeniş içindedir. En büyük gelir kaynağı uyuşturucu ticaretinde darbe yemiş, örgüte katılım en düşük düzeye gerilemiştir. Bir tükeniş girdabı içine girmiştir. Ne Ortadoğu'daki karışıklık ne de girdikleri ilişkiler bu tükeniş girdabını geriye çevirmeyecektir.

Devletin atacağı her adım halkın desteğine muhtaçtır. Bu bir topyekun mücadeledir. PKK sempatizanları, baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin. Bu irinden ülkeyi kurtaracağız. Örgütün tepesinde sefahat içinde yaşayan bu ölüm makinelerine bu yaptıklarının hesabını soracağız.

20 BİN YENİ KORUCU ALINACAK

Bugün korucu yaş ortalamamız 42. Bu yaş ortalamasını 32'ye düşürmektir. Bu noktada yaklaşık 20 bin yeni korucumuzu da bu mücadele içinde olacağını ifade etmek isterim.

Terörden etkilenen illerle ilgili yepyeni bir kalkınma hamlesi yaşayacağız. En önemli talepleri iş. Burada fabrikaları yenileyeceğiz, devletimiz fabrikaları yapıyor, ekipmanları temin ediyoruz, çalışanların SGK ödemelerinin tamamını gerçekleştiriyoruz, istihdam alanı açıyoruz. Bizim görevimiz insanımızı işle, aşla, huzurla buluşturmaktır. Yeni bir kalkınma hamlesinin eşiğindeyiz. 

''ELEŞTİRENLER EMPATİ KURSUN’

Basında çıkan eleştirel yazılara değinen Soylu, “Sözlerini, yazılarını, kalemlerini eleştirmek için kullananlara biraz empatiyle hareket etmeleri gerektiğini söylerim. Vicdanınızı kömür karasına dönüştürmeyin. Ne tarih ne de millet sizi affeder. Kimlere sipariş mektup verdiğinizi biliyorum'' dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı