İçişleri Bakanı Yerlikaya: Samsun'da 34 Kişi Tahliye Edildi

Samsun ve Ordu'da sel felaketi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun’daki kuvvetli yağışlarda mahsur kalan 34 kişinin tahliye edildiğini ve 460 araç ile 656 personelle müdahalede bulunulduğunu açıkladı. Ordu'da ise 83 yaşındaki bir vatandaş sel nedeniyle hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun ve Ordu'da meydana gelen sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Samsun'da kuvvetli yağışlar sonucu mahsur kalan 34 kişi güvenli bölgelere tahliye edilirken, Ordu'da 83 yaşındaki bir vatandaş sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Bakan Yerlikaya, yapılan müdahalelere ve uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun ve Ordu'daki şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Yerlikaya, Samsun'da meydana gelen kuvvetli yağışların ardından mahsur kalan 34 vatandaşın güvenli alanlara tahliye edildiğini belirtti. 

Samsun’un özellikle doğu ilçeleri Terme, Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı'nda etkili olan sağanak nedeniyle, toplamda 60 ihbar alındığını ifade eden Bakan Yerlikaya, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Temmuz 2024 Pazar günü için Samsun ve Ordu illeri için şiddetli sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve dolu uyarısında bulunmuştu. Uyarı yapılan il ve ilçelerdeki vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapıldı. Samsun’da 460 araç, 656 personel, 25 motopomp ve 7 dalgıç pompa ile sel müdahaleleri gerçekleştirildi" dedi.

Ordu’daki sel felaketine de değinen Yerlikaya, Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde 18 ihbar alındığını ve bu bölgelerdeki çalışmalarda 695 personel ve 284 aracın görev aldığını aktardı. Çaybaşı ilçesinin Çayır Mahallesi’nde 83 yaşındaki bir vatandaşın sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini duyuran Bakan Yerlikaya, Muş’un Malazgirt ilçesinde de bir vatandaşın sel nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. 

Yerlikaya, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. AFAD personeline, belediyelere, emniyet ve jandarma ekiplerine, DSİ ve karayolları çalışanlarına, sağlık personeline teşekkür ediyorum. Aşırı yağışlar nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın uyarılara hassasiyetle uyması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi 7/24 hizmet vermektedir. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.