İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Ramazan Bayramı Tatili Öncesi Trafik ve Asayiş Tedbirleri

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili öncesinde trafik ve asayiş tedbirlerini açıkladı. 65 bin 600 personel ve 749 radar aracıyla güvenlik sağlanacak. Tatil boyunca tedbirler 2 kat artırıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Bayram süresince 65 bin 600 personel ve 749 radar aracıyla trafik denetimleri yapılacak. Ayrıca, asayiş hizmetlerinde de 210 bin personel görev alacak. Bu bayramda alınan tedbirler önceki yıllara göre 2 kat artırıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başladığını belirterek, yola çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yerlikaya, "Binlerce vatandaşımız, yolunuzu gözleyen annelerine, babalarına, ailelerine ve sevdiklerine kavuşma heyecanını yaşıyor. Ancak, trafik kurallarına lütfen harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım." ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Araçlarımızda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Bayram süresince trafik tedbirleri kapsamında 46 bin 700'ü polis, 18 bin 900'ü jandarma olmak üzere 65 bin 600 personel, şehir içi, şehirler arası yollar ve otoyollarda günlük 749 mobil radar aracı, 24 saat esasına göre elektronik denetleme sistemleriyle hız denetimi, 30 helikopter ve 2 bin 460 saat dron ile trafik denetimi yapılacak." bilgisini paylaştı.

Asayiş hizmetlerine de değinen Yerlikaya, "210 bin personel, 22 bin 800 asayiş ekibi, 2 bin 530 motosiklet, 417 dron ve 300 dedektör köpeğimiz görev yapacak." dedi. Ayrıca, "Yola çıkan sevgili vatandaşlarım, lütfen çocuklarınızı üzmeyin. Annelerinizi, babalarınızı, eşinizi, sevdiklerinizi üzmeyin. Yolculuklar, sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Aklımızdan çıkarmayalım, hayatla yarışılmaz. Ramazan Bayramımız mübarek olsun." şeklinde ekledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından bayram tatili süresince alınan tedbirlerin, önceki bayramlara göre yaklaşık 2 kat artırıldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de duyuruldu
Kiracıların yüzde 86'sı resmi zam oranının üzerinde ödeme yapıyor
Kurbanlıklarda düşüş: Fiyatlar belli oldu
Alper Gezeravcı'dan açıklama: "Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?