İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Yunanistan'a Mesaj: "Karasularımızda İhlallere Geçit Yok!"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan’a ait botların Türkiye karasularını ihlal etmesi üzerine Yunan mevkidaşıyla görüştü ve bu durumu kınayarak iyi komşuluk ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Yunan botlarının Türkiye karasularını ihlal etmesine yönelik duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Görüşme akşam saatlerinde yapıldı ve İçişleri Bakanlığı tarafından konuya dair bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Bakan Yerlikaya'nın Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türkiye karasularını ihlal etmesi konusundaki rahatsızlığını ifade ettiği ve iyi komşuluk ilişkilerinin sürdürülmesi adına bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurguladığı belirtildi. Stylianides ise, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine verdikleri önemi belirterek, yaşananların siyasi bir boyutu olmadığını ve ihlallerin tekrarlanmaması için gerekli incelemelerin başlatıldığını, Türk makamlarının da bu süreçte bilgilendirileceğini aktardı.

BASIN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı, Ali Yerlikaya ile Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides arasında Yunan botlarının Türk karasularını ihlali ile ilgili bir telefon görüşmesi yapıldığını duyurdu.

ÖNCEKİ OLAYLAR

20 Eylül 2024'te, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri Muğla'nın Bodrum ilçesinde lastik bottaki düzensiz göçmenleri takip ederken sınır ihlali gerçekleştirdi. Bu durumu ihbar eden 112 Acil Çağrı Merkezi üzerine, Bodrum Akyarlar Meteor Koyu'na iki Sahil Güvenlik botu sevk edildi. İlgili açıklamada, Yunan Sahil Güvenlik biriminin hızla kendi karasularına döndüğü tespit edildi.

Ayrıca, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri daha sonra Datça'da da gözlemlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bu ekiplerin Datça'daki bir koya kadar girdiği ve botlarından inerek zodiac botunu denize çektiği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.