İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi

İçişleri Bakanlığı, Avrupa Press Plaka (APP) kullanımına devam edenler için 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlar için ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilik suçundan 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası verileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'nın bildirisinde ifade edildiğine göre, 1 Ocak 2024 tarihinden sonra kaydedilen araçlar ve plakaları yeniden basılan araçlar için karekod (QR kod) ve tanım numarası taşımanın zorunlu hale getirildiği belirtildi. Bu açıklamada, sahte plaka veya APP kullanımının kesinlikle yasaklandığı ve bu tür plakaların hemen değiştirilerek devletin belirlediği standartlara uygun plakaların kullanılması gerektiği vurgulandı.  

32 BİN 170 LİRA PARA CEZASI UYGULANABİLİR 

Açıklamada, sahte veya APP kullanımının kesinlikle yasak olduğu ve bu tür plakaların derhal değiştirilerek devletin belirlediği standartlara uygun plakaların kullanılması gerektiği belirtildi. Bu kurallara uymamanın ciddi cezai yaptırımlarının olduğu vurgulanarak, APP kullanımına devam edenler için 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlar için ise 32 bin 170 lira para cezası uygulanacağı ve resmi belgede sahtecilik suçundan dolayı 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası ile karşılaşabilecekleri ifade edildi. Trafik sorunlarının trafik kurallarına uyumla çözülebileceği önemle vurgulanarak, sürücülere trafik kurallarına uyma konusunda uyarıda bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Elektrikli araçlara alışamayanlar için işte en az yakıt tüketen otomatik vitesli araçlar!
İşte Citroen Berlingo'nun yenilenen logosuyla birlikte sunulan özellikler ve fiyatları!
Range Rover almak artık hayal değil! Elektrikli Range Rover kutuplarda test edildi!
MG'nin Mayıs ayına özel kampanyasıyla ilgili müjde geldi! O modelde 150.000 TL'ye kadar destek!
Sıfıra zam gelince satışlar uçtu: İkinci el otomobil satışlarında bayram havası yaşanıyor!