İçişleri Bakanlığı'ndan İBB'ye soruşturma açıklaması

“2021 yılı tüm terör örgütleri için hüsran yılı olmuştur. Şimdiden söyleyeyim, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleri, 2022 yılında 2021’i mumla arayacaklardır''

Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan soruşturma ile ilgili olarak açıklama yapan Çataklı, “8 kişilik bir heyet var söz konusu olan. Bunlar olayın ciddiyeti ile bağdaşmayan olaylar. Yapılan işlemler hukuka tümüyle uygun. Olayın içeriğine bakmakta fayda var” dedi.

Bakanlık Sözcüsü Çataklı açıklamasında şunları söyledi;

“2021 yılı tüm terör örgütleri için hüsran yılı olmuştur. Şimdiden söyleyeyim, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleri, 2022 yılında 2021’i mumla arayacaklardır. Hiçbir taş, hiçbir mağara kovuğu, hiçbir hücre kendilerini kurtaramayacaktır.”

“2021 yılında; kırsalda 504’ü büyük ve orta çaplı toplam 124 bin 159, şehirlerde ise tüm terör örgütlerine yönelik 19 bin 162 olmak üzere toplam 143 bin 321 operasyon yapılmıştır.”

“FETÖ, 15 Temmuz'da kalkıştı lakin başaramadı. Hapishanedeki üyelerini veya sağda solda kalmış birkaç sempatizanı hala boş hayallerle avutuyorlar lakin tablo ortada. Fırsatını bulan, bir alttakinin üstüne basıp kaçmaya çalışıyor.”

"Bu yıl 200 terör örgütü elemanı, ikna edilerek dağdan indirilmiş ve teslim olmuştur. Katılım sayısı ise 51 kişi olarak gerçekleşmiştir. Yani örgüte katılımın 4 katının ikna ederek dağdan indirdik. Yıl sonu itibariyle örgütün yurt içi terörist sayısı 156’nin altına inmiştir."

“(İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan soruşturma ile ilgili olarak) 8 kişilik bir heyet var söz konusu olan. Bunlar olayın ciddiyeti ile bağdaşmayan olaylar. Yapılan işlemler hukuka tümüyle uygun. Olayın içeriğine bakmakta fayda var.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Afyonkarahisar'da göçmenlerin nikah ücreti 25 kat artırılarak 10 bin TL’ye yükseltildi
Artık halkın çıkarları için hizmet edeceğiz
Öğrencilerin İsteği, Mansur Başkan'ın Hizmeti! Yeni Bir Hizmetle Öğrencilerin Hizmetinde!
Ankaralıları yaya bırakacak o dev zam!: Şoförlerin istediği ücret şok etti!
Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!