İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisleri'ndeki iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. İstiklal Marşı ve bayrakla ilgili tartışmaların detayları inceleme altında.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisleri'nde yaşanan İstiklal Marşı ve Türk bayrağıyla ilgili iddiaları araştırmak üzere mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. İddiaların doğruluğu veya yanlışlığına dair detaylı bir inceleme başlatıldı.

Zafer Şahin, AKP'ye yakınlığıyla bilinen bir isim, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında İstiklal Marşı'nın okunmadığını iddia etti. Ancak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, bu iddianın doğru olmadığını belirtti. Diyarbakır'da ise ilk meclis toplantısında Türk Bayrağı'nın kaldırıldığı iddiası ortaya atıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, "Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrağımız da olması gereken yerde bulunduruldu" denildi.

İddiaların yalanlanmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili olarak mülkiye müfettişlerini görevlendirdiğini duyurdu. Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okunmadığına dair ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığına dair iddialarla ilgili olarak Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

O Sanatçının Cinsellik İtirafı Olay Olmuştu! Gökhan Özen gündem oldu!
Türkiye'nin Savunma Sanayisi Zaferi: Bayraktar TB2 SİHA'ları Polonya'ya Teslim Edildi!
Seda ve Ümit Erdim Çiftinden Ayrılık Haberi!
Özel’den Türkan Saylan paylaşımı geldi: "Hepimize yol gösterdi"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 19 yeni il müdürü atanması gerçekleştirildi