İçişleri'nden 'tabela' genelgesi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine genelge gönderildi. Genelgeye göre, Jandarma ve Sahil Güvenliğe bağlı kuruluş tabelalarının önüne, bulunduğu ilin ya da ilçenin ismi yazılacak. Genelge ile birlikte örnek...

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine genelge gönderildi. Genelgeye göre, Jandarma ve Sahil Güvenliğe bağlı kuruluş tabelalarının önüne, bulunduğu ilin ya da ilçenin ismi yazılacak. Genelge ile birlikte örnek tabela resimleri de gönderildi.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından, Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgede, 27 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe giren 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlandığı hatırlatıldı.

RESMİ KURUMLARA YAZI GÖNDERDİ

Bakanlık genelgesinden sonra Valilikler tarafından resmi kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda ise Jandarma Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlükleri ile Sahil Güvenliğe bağlı kuruluşların tabelalarının yapılan değişikliğe göre değiştirilmesi istenildi.

Yazı ile birlikte yeni hazırlanacak tabela örnek resimleri de söz konusu kurumlara gönderilirken, bundan böyle resmi yazışmalarında da söz konusu değişikliğe göre yapılması istenildi. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı tekşkilatların yeni tabelalarında isimlerinin önüne bulunduğu il veya ilçenin adı yazılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

2024 Bedelli Askerlik Ücretinde Zam Beklentisi: Başvurmayanlar 6 Ay Sonra Daha Fazla Ödeyecek!
Türkiye'nin Medya Özgürlüğü Durumu Endişe Verici: RSF 2024 Raporu
Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı