İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!

40 yaşındaki Adam, Gut Fermantasyonu Sendromu adı verilen bir rahatsızlıktan etkileniyor. Mahkeme, Adam'ın Gut Fermantasyonu Sendromu'ndan muzdarip olduğunu kanıtlamasının ardından açılan davayı reddetti.

Pazartesi günü Belçika'da görülen bir alkollü araç kullanma davasında mahkeme, sanığı beraat ettirdi. Mahkeme kararı, savunma avukatının müvekkilinin nadir görülen bir metabolizma rahatsızlığından muzdarip olduğunu iddia etmesiyle alındı. Avukat, müvekkilinin vücudunun bu rahatsızlık nedeniyle alkol ürettiğini savunarak mahkemeyi ikna etti. 40 yaşındaki sanığa yöneltilen suçlama, mahkemeye bu metabolizma rahatsızlığına dair kanıt sunulmasının ardından reddedildi.

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi'ne göre, vücutta alkol üretimiyle ilişkilendirilen bu durum genellikle sendeleyerek yürüme, konuşmada geveleme, sindirim sorunları ve kafa karışıklığı gibi sarhoşluk belirtileriyle ortaya çıkar.

Polis, sanığa ilk olarak 2019'da ceza kesmiş ve Nisan 2022'de alkolmetrede litre başına 0,91 mg (yasal sınır olan litre başına 0,22 mg'ın çok üzerinde) alkol tespit edilmesi üzerine sanığın aracını durdurmuştu. Sanık, polisle olan son karşılaşmasından sonra rahatsızlığını öğrendiğini belirtti.

Sanığın avukatı Anse Ghesquiere, müvekkilinin bir bira fabrikasında çalıştığını ve üç farklı doktorun müvekkilinin gut fermantasyonu sendromu olduğunu doğruladığını açıkladı.

Belçika medyası, yargıcın kararında sanığın sarhoşluk belirtileri yaşamadığını belirtti. Sanığın adı yerel yargı geleneklerine uygun olarak açıklanmadı.

Belçika'daki AZ Sint-Lucas hastanesinde klinik biyolog olarak görev yapan Lisa Florin, bu hastalığa sahip kişilerin alkollü içkilerdekiyle aynı tür alkol ürettiğini ancak genellikle bunun etkilerini daha az hissettiklerini açıkladı.

Florin ayrıca, insanların gut fermantasyonu sendromuyla doğmadığını ancak bağırsakla ilgili başka bir rahatsızlık yaşamaları halinde bu hastalığa yakalanabileceklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de
Fatih Terim'den Denizbank'a tazminat davası
İşte tutuklanan polis müdürlerinin ifadeleri
TÜGVA'nın eski yöneticisi dahil 3 kişiye dolandırıcılık davası
Türkiye’den Romanya vatandaşlarına vize muafiyeti