İçme suyu fiyatları son iki ayda tam iki katına çıktı!

İstanbul'da sokakta sık sık tüketilen yarım litrelik pet şişe su fiyatları son haftalarda 10 TL seviyelerine yükseldi. Bazı zincir marketlerde ise bu fiyatlar 10 TL'nin üzerine çıktı.

Son günlerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte İstanbul genelinde içme suyu talebinde belirgin bir artış yaşandı. Yarım litrelik pet şişe suyunun fiyatları da bu artıştan etkilendi ve şehir genelinde 10 TL'ye kadar yükseldi. Marketlerden akaryakıt istasyonlarına, büfelerden simit tezgahlarına kadar pek çok noktada en ucuz şişe suyu fiyatları 10 lirayı geçti. Sokak satıcılarında ise pet şişe suları 15 ila 20 TL arasında değişen fiyatlarla satılmakta.

UCUZ MARKALAR DOLABA KONMUYOR

Bazı büyük market zincirleri İstanbul'da, 10 TL'nin altındaki su markalarını raflarında bulundurmamayı tercih ederken, diğerleri ise daha ucuz su markalarını raflarına yerleştirmediği için dikkat çekiyor.

'30 TL SUYA HARCIYORUM'

Üniversite öğrencisi Kaan Çubuk, elindeki suyu 10 TL'ye satın aldığını belirterek, "Artık suyun fiyatı her geçen gün artıyor, 10 TL veya 20 TL fark etmiyor. Susadığımda zorunlu olarak almak zorundayım. Bazı yerlerde daha yüksek fiyatlarla satılıyor. Sıcak hava da bu durumu etkiliyor." diyerek gün içinde suya 30 TL harcadığını dile getirdi.

'NORMAL FİYATLARI 1-2 TL'

Yarım litrelik pet şişe suya 10 TL verdiğini ifade eden Mustafa Uçak, da normalde bu suların 1-2 TL arasında satıldığına dikkat çekerek, fiyatların çok artmasına isyan etti. Uçak, hava sıcak olunca dışarıdan mecburen su almak zorunda olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.