İcradan satılan Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nın yeni sahibi açıklandı!

Afyonkarahisar'da bulunan ve Türkiye'nin önde gelen yağ üreticilerinden biri olan Oruçoğlu Yağ Fabrikası, icradan satışa çıkarıldıktan sonra Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından satın alındı. 54 yıllık dev şirketin yeni sahibi olması sektörde büyük yankı uyandırdı.

Afyonkarahisar'da bulunan ve Türkiye'nin en büyük yağ üreticilerinden biri olan Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. entegre üretim tesisleri, geçtiğimiz Nisan ayında icradan satılığa çıkarılmasıyla sektörde büyük bir hareketlenme yaratmıştı. 2020 yılında İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan bu dev şirketin icradan satışa çıkması, sektörde dikkatleri üzerine çekti. Halk TV’de yer alan habere göre, ihale süreci sonrasında Oruçoğlu Yağ Fabrikası el değiştirdi. İcradan satış ihalesinde alacaklı konumunda Mersin merkezli Hakan Gıda ve Sanayi Dış Ticaret Şirketi yer alırken, borçlu taraf ise Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu.

54 yıl önce kurulan ve Türkiye'nin en köklü yağ üreticilerinden biri olarak bilinen Oruçoğlu Yağ Fabrikası'nın yeni sahibi Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Tarım Kredi’nin bu önemli hamlesi, sektörde büyük yankı uyandırırken, şirketin devralınmasıyla birlikte yeni dönemde nasıl bir strateji izleneceği merak konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.