İddia| CHP'li belediyeler, Özgür Özel'e “Hacizleri durdurmak için Erdoğan'la görüş” baskısı yap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyelere SGK borçlarını ödeme talimatının ardından haciz işlemleri başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, belediye başkanlarının talebi doğrultusunda Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Bu görüşme, iki liderin seçim sonrası dördüncü buluşması olacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler" demişti. Bu açıklamanın ardından belediyelere haciz işlemleri uygulanmaya başlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in belediye başkanlarından bu sorunu Erdoğan ile görüşmesini isteyen talepler aldığı belirtiliyor.

Türkiye gazetesinden Samet Eker’in haberine göre, CHP Genel Merkezinde yapılan Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısında belediye başkanları, özellikle "borçların kaynağından öğrenilme" uygulamasının kaldırılmasını talep etti. Başkanlar, toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor ve mevcut durum devam ederse maaş ödeyemez hale geleceklerini ifade etti.

Belediye başkanlarının yanı sıra CHP kurmayları da Özel’in Erdoğan ile görüşmesi için baskı yapıyor. CHP’li kurmaylar, belediyelere yönelik prim borcu kaynaklı hacizlerin önlenmesi ve faizlerin silinmesi amacıyla CHP liderinin Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmesini talep etti. Bu görüşme gerçekleşirse, iki lider seçimden sonra dördüncü kez bir araya gelmiş olacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.