İddia| Mehmet Şimşek, BDDK Başkan Yardımcısı ve düğün daveti üzerine inceleme talimatı verdi

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğününe, denetlediği bankaların genel müdürlerini davet ederek büyük miktarda hediye kabul etmesi hükümette rahatsızlık yarattı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili inceleme talimatı vererek Kamu Etik Kurulu’nun devreye girmesini bekliyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğününe, denetlemekle sorumlu olduğu banka genel müdürlerini davet ederek yüklü miktarda düğün hediyesi kabul etmesi, hükümette rahatsızlığa yol açtı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD dönüşünde bu konu hakkında inceleme başlatılması talimatı vererek "gereğinin yapılacağını" ifade etti.

Gazeteci Timur Soykan, Aydın’ın, denetim altındaki banka ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyeleri gönderdiğini ve bu yöneticilerin düğün sırasında takı sırasına girdiğini bildirmişti. 

Bakanlık kaynaklarına göre, Bakan Şimşek, ABD'de üst düzey yatırımcılarla yaptığı toplantılardan sonra durumu öğrenerek rahatsızlığını gizlememiş ve Aydın ile düğün daveti hakkında inceleme başlatılmasını talep etmiştir. 

Şimşek’in talimatı sonrası, Kamu Etik Kurulu’nun devreye girmesi bekleniyor. Kurulun başında, önceki Danıştay Başkanı Zerrin Güngör yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.