İddia| Öğretmen atamasında mülakat sonuçları açıklanıp, geri çekildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını e-Devlet üzerinden açıklayıp geri çekmesi üzerine tartışmalar alevlendi. CHP'li Suat Özçağdaş, Bakan Yusuf Tekin’in süreci yönetemediğini belirterek, kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının e-Devlet üzerinden açıklanıp kısa süre sonra geri çekildiği iddiası gündemde. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek, sürecin yönetilemediğini belirtti ve Bakan Tekin’den sorumluluk alarak kamuoyuna açıklama yapmasını beklediğini söyledi.

Özçağdaş, mülakat uygulamasının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırılacağı yönünde vaatler verildiğini hatırlattı, ancak seçim sonrası Bakan Tekin'in mülakat sistemini savunmasını eleştirdi. Özçağdaş, bu uygulamanın liyakat tartışmalarının temelini oluşturduğunu vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti iktidarı, Cumhurbaşkanı ve dönemin Milli Eğitim Bakanı aracılığıyla mülakatların tamamen kaldırılacağını genç öğretmenlere duyurdu ve oy istedi. Ancak Bakan Tekin, önceki partizan uygulamaları kabul ederek ‘mülakat gibi mülakat yapacağız’ diyerek bu uygulamada ısrarcı oldu. Bugün bunun sonuçlarını yaşıyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verileri doğru şekilde yönetemediğini ve öğretmenlerin haklarının gasp edildiğini söyleyen Özçağdaş, mülakatların baştan beri olmaması gerektiğini ve atamaların belirli grupların listelerine göre yapıldığını iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.