İddia| Soylu krizinin arkasından soruşturma çıktı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, makam araçlarını iade ederek dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Bu adımın, Soylu'nun eski dönemdeki bir soruşturma nedeniyle olduğu iddia ediliyor. Soruşturmanın, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın izletilmesiyle ilgili olduğu belirtiliyor.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, kendisine tahsis edilen üç makam aracını İçişleri Bakanlığı'nın önüne bırakmasının ardından, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başvuruda bulunması, bazı dedikodulara yol açtı. Bu hareketin ardından Soylu, "İtibarsızlaştırma kampanyasıyla karşı karşıya kaldık" açıklamasında bulundu.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, Soylu'nun bu adımları atmasının arkasında, geçen mayıs ayında başlatılan bir soruşturmanın olduğu öne sürülüyor. İddiaya göre, söz konusu soruşturma, Soylu'nun İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve ailesinin usulsüz olarak izletildiği ve dinlendiği iddiaları üzerine başlatıldı. Çalışkan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in video açıklamaları sırasında Soylu hakkında olumsuz yorumlarda bulunmuştu.

Çalışkan, şu anda Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Soylu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde Çalışkan'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmasının ardından, Soylu'ya yakın bazı polisler tarafından takip edildiği öne sürüldü. Bu iddialarla ilgili soruşturmayı ise 1. sınıf emniyet müdürü M.Ç. yürütüyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.