İddia| Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki cemaat yapılanmasına karşı uyardı, sürgün edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli bir subay, ordu içinde dini vaaz veren bir cemaat yapılanması hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından subay, isteği dışında Şırnak 23. Tümen Komutanlığı Din İşleri Şube Müdürlüğü'ne tayin edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli bir subay, ordu içinde dini vaaz veren bir cemaat yapılanması hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinin ardından, subayın isteği dışında Şırnak 23. Tümen Komutanlığı Din İşleri Şube Müdürlüğü'ne tayin edilmesi, emekli asker Cihan Arık tarafından eleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde bando yarbay rütbesinde görev yapan bir subay, ordu içinde dini vaaz veren bir cemaat yapılanması hakkında suç duyurusunda bulundu. Subay, dilekçesinde "Menzil tarikatı ya da başka bir paralel yapı kapsamında mobbing uygulandığını düşünüyorum" ifadesini kullanarak disiplin incelemesi yapılmasını talep etti. Ancak, suç duyurusunun ardından, subayın isteği dışında Şırnak 23. Tümen Komutanlığı Din İşleri Şube Müdürlüğü'ne tayin edildiği iddia edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, emekli asker ve avukat Cihan Arık, subayın takdir edilmesi gerekirken cezalandırıldığını belirterek tepkisini dile getirdi. Arık, "TSK’nin cemaatler arası güç savaşlarına dönüşmesine izin verilmemeli. Geçmişte ordunun siyasallaşmasının ağır sonuçlarını gördük; 15 Temmuz bunun en acı örneğidir. TSK böyle bir hatayı yeniden kaldıramaz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.