İddia|Ankara Gölbaşı'ndaki bir sitede 8 köpek zehirlenerek öldürüldü

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki bir sitede 8 köpeğin zehirlenerek öldüğü iddiasıyla mahalle muhtarı ve sakinleri jandarmaya suç duyurusunda bulundu. Muhtar, köpeklerin yıllardır bakıldığını ve kimseye zarar vermediklerini belirtti.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Hacılar Mahallesi’nde yer alan bir sitede, 8 köpeğin cesedi bulundu. Köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğüne dair iddialar gündeme geldi. Olayın ardından, mahalle muhtarı Binnur Aykut ve site sakinleri jandarmaya suç duyurusunda bulundu.

Muhtar Aykut, köpeklerin yıllardır beslenip bakıldığını vurgulayarak, "Bu köpekler kimseye saldırmadı, hepsinin tasması vardı," dedi. Olayın faillerinin ortaya çıkması için güvenlik kameralarının incelenmesini talep ettiklerini belirtti.

Site sakini Feray Türközü de durumu aktardı: "Köpeklerin ölümü, sitenin alt etabında gerçekleşti. Bir köpeğin sahibi vardı, çipliydi. Yıllardır bu köpekleri besliyorduk; hatta bir tanesi kanser hastasıydı ve tedavisini bizler üstlenmiştik." Türközü, jandarmanın olay yerinde inceleme yaptığını fakat somut bir sonuç alınamadığını ifade etti. 

Bu sabah, 4 köpeğin daha öldüğü bilgisini aldıklarını aktaran Türközü, köpeklerin sitenin bir parçası haline geldiğini, kimseye zarar vermediklerini ve bu olayın büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu dile getirdi. Mahalle sakinleri, köpeklerin ölümüne dair güvenlik kameralarının izlenmesini talep ederken, bu olayın neden olduğu tepkiler de giderek artıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.