İddianame kabul edildi: Barbaros Şansal hakkında hapis istemi!

Modacı Barbaros Şansal hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan ve gönderildiği mahkeme tarafından eksiklikler nedeniyle iade edilen iddianame, eksikliklerin giderilmesinin...

Modacı Barbaros Şansal hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan ve gönderildiği mahkeme tarafından eksiklikler nedeniyle iade edilen iddianame, eksikliklerin giderilmesinin ardından aynı mahkemece kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Şansal hakkında başlatılan soruşturmadan sonra hazırlanan ve gönderildiği İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iadesine karar verilen iddianame, savcılığın eksiklikleri gidermesinin ardından, yeniden bu mahkemeye gönderildi.

Değerlendirmesini yapan mahkeme, tutuklu şüpheli Şansal'ın, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan, 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamenin kabulüne hükmederek, ilk duruşmanın 16 Mart'ta yapılmasını ve Şansal'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Kıbrıs'tan 'iade edilen' Şansal, uçaktan indiğinde böyle linç edilmişti:

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Memur ve Emekli Maaş Zam Hesabı Yeniden Değişti! Zam Oranları Ne Olacak?
ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?
Yatağınızda Rahatlarken Para Kazanma Fırsatı! Araştırmaya Katılın
Seçil Erzan davasında iki yeni iddianameyle beraber ceza 275 yıla çıktı!
Rihanna'dan Şaşırtan İtiraf! 'Pişmanım'