IDF, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son görüntülerini paylaştı!

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son anlarını gösteren insansız hava aracı görüntülerini paylaştı. 62 yaşındaki Sinvar, Perşembe günü Gazze'de düzenlenen saldırıda öldürüldü. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Sinvar'ın 7 Ekim Katliamı'nın organizatörü olduğunu belirtti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son anlarını yansıtan insansız hava aracı görüntülerini yayımladı. Videoda Sinvar, hasar görmüş bir evin içinde molozlarla çevrili bir kanepede hareketsiz dururken, İsrail insansız hava aracına doğru bir nesne fırlatıyor.

İsrail ordusu, Perşembe günü düzenlediği bir saldırıyla 62 yaşındaki Sinvar'ın öldüğünü açıkladı. IDF, sosyal medya hesabında "Ortadan kaldırıldı: Yahya Sinvar" ifadesini kullandı.

Yayımlanan görüntülerde, muhtemelen yaralı olan Sinvar'ın hareketsiz kaldığı ve bir çubuk şeklinde nesne fırlatarak İsrail insansız hava aracına zarar vermeye çalıştığı görülüyor. Video, IDF Uluslararası Sözcüsü Yarbay Nadav Shoshani'nin resmi hesabından paylaşıldı ve IDF'nin resmi hesabında da yer aldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Sinvar'ın Gazze'de öldürüldüğünü doğrulayarak, "7 Ekim Katliamını organize etti ve bu saldırıda 1.200'den fazla İsrailli erkek, kadın ve çocuk vahşice katledildi. Bugün, bir yıl sonra İsrail güçlerince ortadan kaldırıldı" dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Sinvar'ın öldürülmesiyle şer güçlerine bir darbe indirdik, ancak şu ana kadar görevimiz tamamlanmadı" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.