İETT, İmamoğlu döneminde 'şeffaflık' rekoru kırdı! İhalelerin yüzde 99,5'i kamuoyuna açık yapıl

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İETT, 2023 yılında gerçekleştirdiği 120 farklı ihale ve doğrudan teminde yüzde 99,5'luk şeffaflık oranıyla dikkat çekiyor. Bu rakam, 2019 yılında yüzde 74 seviyesindeydi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT), şeffaflık konusunda dikkat çeken bir başarıya imza attı. 2023 yılında gerçekleştirilen 120 farklı ihale ve doğrudan teminin yüzde 99,5'i, açık ihale yöntemiyle hayata geçirildi. Bu oran, 2019 yılında yüzde 74 seviyesindeydi. İETT'nin şeffaflık politikası, Kamu İhale Kurumu mevzuatına uygun, açık ve tüm isteklilerin katılımına olanak tanıyan bir yaklaşıma dayanıyor.

YILDA 29 MİLYAR TL'LİK BÜTÇE İLE DEV HİZMET: 153 YILLIK BİRİKİMLE

İETT, dünya metropollerinde genellikle birden fazla kurum tarafından sağlanan büyük bir hizmeti, 153 senelik köklü geçmişi ve birikimiyle tek başına gerçekleştiriyor. 2023 yılında yapılan işlemlerin toplam tutarı 8,6 milyar TL'yi bulurken, bu işlemlerin yüzde 99,5'i açık, şeffaf ve Kamu İhale Kurumu mevzuatına uygun bir şekilde yönetildi.

İETT'NİN YÖNETTİĞİ YILLIK BÜTÇE: 29 MİLYAR TL

İETT, bu kapsamlı hizmetleri sağlamak adına yılda ortalama 29 milyar TL'lik bir bütçeyi yönetiyor. Şehrin ulaşım ve taşımacılık ihtiyaçlarına cevap veren İETT'nin şeffaflık ve açıklık politikası, kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına katkı sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.