İflas eden FTX, müşterilerine geri ödeme yapmayı planlıyor

İflas eden kripto borsası FTX'in geri ödeme planı mahkeme tarafından onaylandı. Plan kapsamında borsa, bakiye alacağı olan müşterilerine nakit olarak ödeme yapacak.

İflas eden kripto para borsası FTX'in yeniden yapılanma planı mahkeme tarafından onaylandı. Bu plana göre, FTX müşterilerine geri ödemeler nakit olarak yapılacak. Geri ödemelerin, el konulan fonlar ve FTX kurucularına ait Robinhood hisselerinin satışından elde edilen gelirlerle karşılanacağı açıklandı.

Haziran ayında şirketin 12,6 milyar dolarlık varlığa sahip olduğu belirtilirken, FTX'in tüm varlıkları satıldıktan sonra bu rakamın 16,5 milyar dolara kadar yükselebileceği tahmin ediliyor. Ancak geri ödeme takvimi henüz tam olarak belirlenmiş değil. Planın devreye girmesinden sonraki 60 gün içerisinde ödemelerin başlatılması planlanıyor.

İlk aşamada, FTX'te 50 bin dolar veya daha az bakiyesi olan müşterilere ödeme yapılması hedefleniyor. Bununla birlikte, geri ödemelerin nakit olarak yapılacak olması bazı müşteri grupları arasında tepkiyle karşılandı. Bitcoin’in 2022 yılının sonlarından bu yana dört kat değer kazandığını belirten müşteriler, Bitcoin yerine nakit ödeme alarak zarar ettiklerini iddia ediyorlar. Bu itirazlar, geri ödeme sürecinin tartışmalı bir yönünü oluşturuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.