İğrenç Gıda Skandalı: Piyasa Bozuk Tavuklarla Dolduruldu!

Antalya’da gıda güvenliğini tehdit eden büyük bir skandal ortaya çıktı. Son kullanma tarihleri asetonla silinerek yeni tarihler basılan ve Rusça etiketlerle işaretlenmiş 65 bin gıda ürünü, güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi. Ürünlerin, Rusya’ya ihraç edilmek üzere hazırlandığı bildirildi.

ANTALYA'DA GIDA DENETIMINDE ŞOK: BOZUK ÜRÜNLER VE YETERSIZ HIJYEN

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda ürünleri satan işletmelere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde birçok kurala uymayan işletmeye ceza kesildi. Aksu ilçesi Çamköy Mahallesi’nde A.S. ve B.D.'ye ait bir depoda yapılan denetimde, son tüketim tarihi geçmiş 65 bin 662 adet çikolata, bisküvi, enerji içeceği ve meyve konservesi gibi ithal ürünler tespit edildi. Detaylı incelemeler sonucunda, ürünlerin son kullanma ve tavsiye edilen tüketim tarihleri 2023 olan etiketlerinin asetonla silinip, üzerine 2025 yazıldığı ortaya çıktı.

Ürünlerin, yeni tarihlerle satışa hazır hale getirilip üzerlerine Rusça etiketler yapıştırılarak ihraç edilmek üzere hazırlandığı belirlendi. Ayrıca, aynı işletmede birçok ürünün kemirgenler tarafından zarar gördüğü kaydedildi. Ele geçirilen ürünlere el konulurken, işletmeye 58 bin lira ceza kesildi ve işletme sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

'BOZUK TAVUK' İDDIASI

Denetimlerin devamında, Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi'nde bir depoda onaysız tavuk parçalama faaliyetinin yapıldığı tespit edildi. Hijyen şartlarına uygun olmayan bu depoda, 17 ton son tüketim tarihi geçmiş, bozulmuş ve marka ile parti numarası olmayan tavuk, tavuk kıyması ve kemik parçaları bulundu. İşletmede mekanik kıyma makinesi, parçalama tezgahları ve kıyma tambur makinesi gibi ekipmanlar da ele geçirildi. Son tüketim tarihi geçmiş tavukların kıyma haline getirilip yeniden piyasaya sürüldüğü belirlenen işletmedeki tüm ürünler imha edilirken, işletmeye idari yaptırımlar uygulandı. Bu durum, gıda güvenliği konusundaki denetimlerin önemini bir kez daha ortaya koydu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.