İhale saadeti: Havalimanı için teklif veren 3 şirket aynı adreste!

Bayburt Havalimanı’na teklif veren şirketler kafa karıştırdı. Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, havalimanı ihalesi için teklif veren dört şirketten üçünün adresinin aynı olduğuna dikkat çekti.Toker'in yazısından bazı bölümler...

Bayburt Havalimanı’na teklif veren şirketler kafa karıştırdı. Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, havalimanı ihalesi için teklif veren dört şirketten üçünün adresinin aynı olduğuna dikkat çekti.

Toker'in yazısından bazı bölümler şöyle:

(...) 24 ayrı firma/firma grubunun teklif verdiği açık ihalede, en uygun teklifi 169 milyon 497 bin TL’ye dört firmadan oluşan bir konsorsiyum verdi. Yüzde 11 indirimle verildiği ilan edilen bu teklifin sahipleri: 

İntaş İnşaat + Yedigöze İnşaat + Aga Enerji + Emiroğlu İnşaat. 

Dört firma arasında bilinirliği nispeten yüksek olan firmanın adı, Aga Enerji.

Bilinirliği yüksek, zira denizin milyonlarca ton taşla doldurularak yapılacağı Rize Havalimanı’nı Cengiz İnşaat ile birlikte üstlenen Aga Enerji, ayrıca İstanbul’da Ataköy metro ihalesini de kazanmıştı. Adı sık sık Bayburt Grup ile anılan Aga Enerji, bu yaygın ön kabule karşın Bayburt Grup’un resmi internet sitesindeki şirketler arasında yer almıyor. Yani Bayburt Grup, Aga Enerji’yi grup şirketi olarak göstermiyor. Gelin görün ki, “Kim bu Aga Enerji?'' diye aradığınızda da elle tutulur ciddi bir sonuç almanız imkânsız. Devletten milyarlık ulaştırma ihaleleri alan Aga Enerji adlı şirketin bir internet sitesi bile yok.

ÜÇ ŞİRKET AYNI ADRESTE

Bayburt - Gümüşhane Havalimanı ihalesinin sonuçlandığını öğrenince, Ticaret Sicili’nden küçük bir araştırma yaptım. En düşük teklifi veren dört şirketin üçü, aynı iş merkezinde faaliyet gösteriyor. 

Tekrar hatırlatalım en düşük teklifi veren dörtlü konsorsiyumu: İntaş İnşaat + Yedigöze İnşaat + Aga Enerji + Emiroğlu İnşaat. 

İşte bu gruptan Yedigöze, Aga Enerji ve Emiroğlu İnşaat’ın şirket merkezleri, Ticaret Sicili kayıtlarına göre Yeşilköy’deki EGS Business Port’ta. Üçü de aynı blokta B-3 blok. Ve Üçünün de numara bölümünde 12/2 yazıyor. 

Aga Enerji ile Emiroğlu İnşaat’ın şirket ortakları da aynı isimde, Ersin Tuncay isminde buluşuyor. Şüphesiz ki hayat tesadüflerle dolu. Ve bu adres ve isim çakışması da mucizevi bir rastlantı olabilir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor