İHD’nin Fatih Portakal mailine engel

 İHD’nin gazeteci Fatih Portakal için yapmak istediği basın açıklamasına çağrı maili engellendi.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal’a dönük hedef göstermelere ilişkin yapacağı basın açıklaması için basın kuruluşlarına atmak istediği bilgilendirme maili engellendi.

Portakal geçtiğimiz günlerde haber programında Türkiye’de insanların zamları dahi protesto etmek için sokağa çıkmalarının güç olduğuna ilişkin bir konuşma yapmasının ardından iktidara yakınlığı ile bilinen medya organlarınca hedef gösterilmiş ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da hedef gösterilmeye devam edilmişti.

Portakal’ın hedef gösterilmesinin ardından can güvenliğinden endişe ettiğini açıklamıştı. İHD isebir gazetecinin hedef gösterilmesinin hak ihlali olduğunu belirterek yarın gerçekleştirmek üzere basın toplantısı kararı aldı. Ancak basın kuruluşlarını konu ile ilgili  toplantıya davet için hazırladıkları mail basın listesine gönderilmesi engellendi.

Mailin engellenmesinin ardından İHD’nin kurumsal mail adresine gelen bilgide engelleme bilgisi verilirken neden engellendiğine dair bir bilgi yer almadı. Diğer bütün yazışmaların mail üzerinden yapılabildiği ve bir engelleme olmadığı öğrenilirken, engellemenin Portakal için yapılacak olan basın toplantısı çağrı metnine yönelik olduğu aktarıldı.

İHD İstanbul Şubesi’nin engellenen basın toplantısına çağrı metni ise şöyle:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!
Michael Schumacher'in Tedavi Masrafları İçin Satışlar: Formula 1 Efsanesinin Zorlu Mücadelesi