İhraç edilen öğretmenler için kampanya

KHK ile Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan’ın öğretmenlikten ihraç edilmesine ilişkin tepkiler devam ediyor. Son olarak öğretmenlerin göreve iade edilmesi için Çaycuma...

KHK ile Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan’ın öğretmenlikten ihraç edilmesine ilişkin tepkiler devam ediyor. Son olarak öğretmenlerin göreve iade edilmesi için Çaycuma Öğretmenevi önünde imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası 20 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek.

KAMPANYAYA YOĞUN DESTEK

Gazete Duvar’ın aktardığına göre imza kampanyasına, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma eski Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri Nebahattin Yılmaz, Fikret Zaman, Cemil Usluer, Metin Uzun, Mustafa Uzundal ve Dursun Dökmeci, Çaycuma Belediye Meclisi Üyesi Fuat Kalaycı, CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Nilgün Temelkuran, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Ali Rıza Çetin ve çok sayıda Çaycumalı yurttaş da destek verdi. Okullardan, öğrenci velilerinden, esnaftan, sendika, dernek, meslek örgütü ve parti temsilcileri başta olmak üzere tüm kesimlerden toplanacak imzalar Zonguldak Valiliği’ne iletilmek üzere 21 Mart 2017 Salı günü Çaycuma Kaymakamlığı’na verilecek.

Ayrıca, Eğitim Sen Zonguldak Şubesi ile Eğitim Sen Alaplı, Ereğli, Kozlu, Devrek ve Gökçebey temsilcilikleri de imza kampanyasını eş zamanlı olarak yürütecekler.

İmza metninin bir bölümünde şu ifadeler yer alıyor:

“İsmet Akyol yirmi, Gökhan Taner Günsan ise altı yıldır Çaycuma’da görev yapmaktadır. Çaycuma ve Zonguldak kamuoyu İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ı başarılı öğretmenliklerinin yanı sıra, Eğitim Sen yöneticileri olarak, herkesçe bilinen sendikal faaliyetleriyle tanımaktadır.
İsmet Akyol, eğitimciliğinin yanı sıra araştırmacı bir yazardır. Gökhan Taner Günsan ise Türk edebiyatına mal olmuş bir şairdir. Her iki öğretmenimiz de, Çaycuma’nın kültürel değerlerini, yazarlarını, şairlerini araştırma başta olmak üzere, Çaycuma’nın sosyal ve kültürel yaşamına sunmuş oldukları katkılarıyla öne çıkan değerlerdir.
Hiçbir somut gerekçe sunmadan, savunma hakkı tanınmadan, idari ve adli işlem yapmadan öğretmenlerimizi kamu görevinden çıkarmak, memuriyet hayatında karşılaşılabilecek en ağır yaptırımdır ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, Anayasamızda yer alan hükümler ile hukuka aykırıdır. Bu nedenlerle kamu görevinden çıkarılan İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’a ilişkin ihraç işleminin iptal edilmesini ve görevlerine başlatılarak mağduriyetlerinin giderilmesini arz ve talep ederim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Çağdan kopmayacağız
LGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MEB LGS sınav yerleri için tarih belli oldu
YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'ye çevrildi (2024 AYT, TYT, YDT sınav yerleri)
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?