İhracatçılar itiraz etmişti: Tasarruf tedbirlerine 'kuru pasta' düzenlemesi yapıldı

Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların itirazları sonucu tasarruf tedbirlerini revize etti. Organizasyonlarda yemek yerine kuru pasta ikramı ve seyahatlerde ekonomi sınıfı uçma şartı kaldırıldı.

İhracatçıların Ticaret Bakanlığı’nın uygulamak istediği tasarruf tedbirlerine yönelik yaptığı itirazlar sonuçlandı. Bakanlık, itiraz edilen maddelerden bazılarını esnetirken, bazılarını tamamen kaldırdı. Organizasyonlarda yemek ikramı yerine kuru pasta sunma zorunluluğu ve seyahatlerde ekonomi sınıfı uçma şartı kaldırıldı.

Ticaret Bakanlığı, ihracatçılardan gelen talepler doğrultusunda tasarruf tedbirlerini yeniden değerlendirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve ihracatçı birliklerine gönderilen tasarruf tedbirleri arasında yer alan bazı maddeler, ihracatçılar tarafından yoğun itirazlarla karşılandı.

TALİMATLAR REVİZE EDİLDİ  


Ekonomim'den İmam Aslan'ın haberine göre, Ticaret Bakanlığı, önlem sıralamasındaki maddeleri yeniden gözden geçirerek güncel halini TİM ve ihracatçı birliklerine iletti. Yazıda, "TİM ve ihracatçı birliklerinin kaynaklarının etkili, verimli ve ekonomik kullanımını sağlamak ve harcamalarda tasarruf yapmak amacıyla Bakanlığımızca belirlenen tedbirlerin titizlikle uygulanması gerektiği daha önce bildirilmiştir. Bu talimatın Bakanlığımızca yeniden değerlendirilmesi sonucunda tasarruf tedbirleri emirinin revize edilmesi uygun görülmüştür" ifadeleri yer aldı.

Revize edilen yazı, ihracatçılar tarafından olumlu karşılandı. Özellikle, "organizasyonlarda çay, kahve, meşrubat, kuru pasta veya çok küçük atıştırmalık ikramı hariç yemek, teknik ekipman ve benzeri ilave harcamalara izin verilmeyecek" ifadesinin yanı sıra seyahatlerde business class yerine ekonomi sınıfı bilet kullanma şartının kaldırılması, ihracatçılara memnuniyet sağladı. Revize edilen yeni talimata yalnızca bir madde eklendi. Bu madde, "Yurt içi ve yurt dışı görev seyahatlerine ilişkin biletler, kişi sayısıyla sınırlı olarak alınacaktır. Uçak ve konaklama ile ilgili gereksiz fiyat artışlarından kaçınmak için rezervasyonlar mümkün olduğunca erken yapılacak ve son dakika iptallerinden sakınılacaktır" şeklinde belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.