İhsan Eliaçık: İmam Hatip müfredatını okuyan genç 2 gömlek sonra potansiyel IŞİD'cidir

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, TELE1-Kültür Türk yayınında Ümit Zileli'nin 'Pusula' programına konuk oldu. Eliaçık, Reina'daki terör saldırısını gerçekleştiren IŞİD militanının dışarıdan geldiğini, ancak Türkiye...

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, TELE1-Kültür Türk yayınında Ümit Zileli'nin 'Pusula' programına konuk oldu. Eliaçık, Reina'daki terör saldırısını gerçekleştiren IŞİD militanının dışarıdan geldiğini, ancak Türkiye içinde de bu tür bir eylemi yapabilecek potansiyelde insanlar olduğunu söyledi.

İMAM HATİP MÜFREDATI İLE IŞİD KAYNAKLARI AYNI

İhsan Eliaçık, IŞİD'in 'Namaz kılmayan kırbaçlanır', 'Dinden dönenin katli vaciptir' gibi fetvalarının dayanak olduğu kaynakların bugün Türkiye'de İlahiyat Fakülteleri ile İmam Hatiplerde okutulan müfredat ile aynı olduğunu belirterek, "Bugün İlahiyat Fakültesinde, İmam Hatip'te okuyan bir genç, iki gömlük sonra potansiyel IŞİD'cidir" şeklinde konuştu.

MÜMSLÜMANLAR YILBAŞINI KİLİSEDE KUTYALABİLİR

Reina'daki katliamdan önce yılbaşı kutlamaları aleyhinde yürütülen kampanyalara da dikkat çeken İhsan Eliaçık, "Eğer müslümanlar gerçekten dinlerini biliyor olsalar, Hristiyanların yılbaşını da Hristiyanlar ait kiliselerde kutlamalı. İslam dinine göre Hz. İsa da hak peygamberdir" dedi. 

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
Yerli dijital cüzdan, yurt dışı faaliyetlerine Azerbaycan ile başlıyor!
Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi