İhtiyaç sahibi emeklilere belediyeden dev destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile İZSU Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda, adına kayıtlı su aboneliği olan ihtiyaç sahibi emeklilerin faturaları %50 indirimle hesaplanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi emekli vatandaşların su faturalarının yarısını karşılayacak. Ekim ayındaki meclis toplantısında, bu destek kapsamında 0-4 metreküp su bedelinin tamamı ile geri kalan faturanın %50'sinin ödenmesi için bir protokol oluşturulması kararlaştırılmış bulundu.

Emeklilerin İZSU aboneliğinin kendi isimlerine kayıtlı olması şartı bulunuyor. Mecliste oy birliğiyle kabul edilen protokole göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü arasında bir anlaşma imzalanacak. Başvurular, https://bizvariz.izmir.bel.tr/ adresinden yapılacak. Önceden Emekli Dayanışma Kartı ile yapılan ödemeler, artık doğrudan faturaya yansıyacak ve ilk 4 metreküp su bedeli ücretsiz, kalan tüketim ise %50 indirimli olacak. Emekli Dayanışma Kartı'na başvuran emeklilerin, isimlerine kayıtlı İZSU aboneliği olması gerekmekte. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.