IKBY Başbakanı Barzani: 'Türkiye, PKK'ya karşı savaşıyor, bizlere değil'

Barzani, K24 televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye'nin PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonların Irak Kürt Bölgesi’ni etkilemediğini vurguladı.

Barzani, Erbil merkezli K24 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına yönelik düzenlediği operasyonlara değindi. 

"Türkiye, PKK’ya karşı savaşıyor; bizlere karşı değil. PKK’nın varlığı, bu savaşın sebebidir." diyen Barzani, "Eğer bu savaşın sona ermesini istiyorsak ve PKK, Kürt kimliği iddiasındaysa, o zaman bu savaşı bitirmelidir." ifadelerini kullandı.

Barzani, terör örgütü PKK'nın Irak Kürt Bölgesi'ndeki (IKBY) hükümetini tanımadığını belirterek, PKK'nın yerel halkın köylerine ve tarlalarına girmesine izin vermediğini vurguladı. Açıklamasında şunları söyledi:

"PKK, kendini bu bölgelerin hakimi olarak görüyor; halkımızdan haraç alıyor, sorun çıkarıyor ve gençlerimizi kaçırıyor. Bu durum tek yönlü bir mesele değil, derin bir sorun. Biz hükümet olarak savaşın daha fazla içeri sarkmasını önlemeye çalıştık. PKK, eğer kendi isteğine bırakılsaydı, savaşı Duhok, Zaho ve diğer şehirlere taşımayı hedeflerdi. Peşmerge, PKK'nın ilerlemesini durdurmak için bir hat oluşturdu. Şu anda yüzlerce köyümüzde savaş devam ettiği için gerekli hizmetler götürülemiyor. PKK, bizim çağrılarımıza kesinlikle kulak asmıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.