IKEA'dan Çin’deki tüm mağazalarını kapatma kararı!

IKEA salgın gerekçesiyle Çin'deki mağazalarını kapatma kararı aldı. Kurumdan yapılan açıklamada, "IKEA her zaman müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığını gözetmektedir" açıklamasında bulundu.Çin'de koronavirüs...

IKEA salgın gerekçesiyle Çin'deki mağazalarını kapatma kararı aldı. Kurumdan yapılan açıklamada, "IKEA her zaman müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığını gözetmektedir" açıklamasında bulundu.

Çin'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 170'e yükseldi. Dünyaca ünlü otomobil üreticilerinden Honda ve Toyota, koronavirüs salgını sonrası almış oldukları karar ile Çin'deki üretimlerine 9 Şubat'a kadar ara verdiklerini duyurmuştu.

Benzer bir kararda Amerikan kahve zinciri Starbucks'dan gelmiş ve Çin'deki şubelerinin yarısından fazlasını kapattığını açıklamıştı.

CNN'de yer alan habere göre IKEA'nın Çin biriminden yapılan açıklamada, “IKEA her zaman müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığını gözetmektedir” ifadesi kullanılarak mağaza kapatma kararı duyuruldu.

IKEA'nın Çin'de bulunan mağazalarının bir kısmı resmi karardan önce kapanırken 30 Ocak tarihinden itibaren bütün mağazalar salgına karşı kapatılacak. 2018 sonu itibarıyla Çin’de 24 IKEA mağazası bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kolombiya'da Petro ve EMC Arasındaki Gerginlik: Barış Sürecine Yeni Tehdit mi?
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Can ve Mal Kayıpları Artıyor
İsrail Refah saldırısına başladı: Hamas'ın kabul ettiği ateşkesin şartları neler?
SWP: Almanya CHP'li belediyelere mali destek verebilir
Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti