İki dev bankaya da el konuldu! Vatandaşlar paraları çekmek için kuyruk oluşturdular!

Global olarak yaşanan ekonomik kriz devam ediyor ve özellikle pandeminin finansal zararları bankacılık sektörlerini olumsuz etkiliyor. Rusya'dan gelen haber ise büyük yankı uyandırdı: İki dev bankaya el konuldu!

Bankacılık sektörü sürekli büyüme kaydederken, finansal sıkıntılar da yaşanıyor. Milyonlarca kişinin hesaplarının bulunduğu iki büyük banka, mahkeme kararıyla hisselerine, varlıklarına ve tüm hesaplarına el konuldu.

İKİ DEV BANKAYA EL KONULDU

Rusya'da bir mahkeme, Almanya merkezli Deutsche Bank ve Commerzbank'ın, Alman Linde firmasının gaz işleme tesisi inşaatı sözleşmesinin garantörleri olarak varlıklarına ve hesaplarına el koyma kararı verdi. Bu karar, sözleşmenin yaptırımlar sebebiyle feshedilmesinden sonra alındı.

VATANDAŞLAR SOKAĞA AKIN ETMEYE BAŞLADI! PARALARI ÇEKMEK İÇİN KUYRUK OLUŞTURDULAR

Rus gaz devi Gazprom'un yüzde 50 hissedarı olduğu RusChemAlliance, Deutsche Bank'a karşı açtığı davada St. Petersburg tahkim mahkemesi, Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu Deutsche Bank Technology Center LLC'nin kayıtlı sermayesindeki yüzde 100 hissesinin kullanılmasını yasakladı. Ayrıca mahkeme, Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu ve Deutsche Bank Teknoloji Merkezi'nin varlıklarına, gayrimenkullerine ve banka hesaplarına kadar olan varlıklarına 238,6 milyon avroya kadar el koyma kararı aldı. Deutsche Bank, bu dava için ortalama 260 milyon avro ayrıldığını belirtti.

Deutsche Bank tarafından yapılan açıklamada, "Rus mahkemeleri tarafından bu iddianın nasıl uygulandığını görmemiz ve Rusya'daki operasyonel etkilerini değerlendirmemiz gerekecek" şeklinde ifadeler kullanıldı. St. Petersburg tahkim mahkemesi, Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu Deutsche Bank Technology Center LLC'nin varlıklarına ve banka hesaplarına el koyma kararı aldı. Ayrıca mahkeme, Commerzbank'ın 93,7 milyon avro tutarındaki varlıklarına, menkul kıymetlerine ve Moskova'daki binasına da el koydu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.