İki gazeteciye 'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla hapis cezası!

İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın duruşmasında sanıklar Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Başak Günsever ve ona bağlı yetkili Orhan Şahin ve avukatları Selin Nakipoğlu hazır bulundu.ŞAHİN: DIŞ...

İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın duruşmasında sanıklar Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Başak Günsever ve ona bağlı yetkili Orhan Şahin ve avukatları Selin Nakipoğlu hazır bulundu.

ŞAHİN: DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ HAKARET DEĞİLDİR

Orhan Şahin, Yurt gazetesinde ''Tayyip’in cihatçıları Kobane’yi kana buladı’ başlığıyla çıkan haberle ilgili savunmasında “Haber, Suriye’nin kuzeyinde Kobane’de cihatçı teröristler tarafından yapılan saldırıyı kamuya aktarmaktan ibarettir. Türkiye’nin Suriye’deki iç savaşa başından beri müdahil olması kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Dış politika başından beri böyledir, halen de devam etmektedir. Bunların eleştirilmesi hakaret sayılamaz'' dedi.

''AYM’NİN KARARI BEKLENSİN TALEBİ REDDEDİLDİ

Avukat Nakipoğlu da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) aykırı olduğu gerekçesiyle AYM’ye taşınan TCK’nın 299 maddesi olan ''cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçuyla ilgili kararın beklenmesini ve buna göre bir karar vermesini talep etti. Mahkeme, avukat Nakipoğlu’nun bu talebini reddetti.

Nakipoğlu ayrıca müvekkillerinin gazetecilik faaliyeti kapsamında bu haberi yaptığını ve Erdoğan’a yönelik bir maddi unsurun mevcut olmadığını belirterek haberde suç unsuru oluşmadığını ifade etti.

Mahkeme sanıkların söz konusu başlıkla gazetede çıkan haberle ''cumhurbaşkanına hakaret’ suçu işlediğini belirterek takdiren bir yıl hapis cezasını, bu cezayı sanıkların sabıkasız olması ve dava sürecindeki davranışları nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çevirdi. Mahkeme gazeteciler hakkında verilen bu cezayı da erteledi.

Mahkeme, cezanın yanı sıra, Günsever ve Şahin'in, Erdoğan'ın avukatına 1800 lira vekalet ücreti ödemesine karar verdi.

YURT ESKİ ÇALIŞANLARININ YANINDA OLMADI

Öte yandan Yurt Gazetesi hakim karşısına çıkan Orhan Şahin ve Başak Günsever'i yalnız bıraktı. Yurt Gazetesi gazetedeki görevleri nedeniyle yargılanan iki gazeteciye hukuki destek vermedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
Çinli Otomotiv devi Geely, Türkiye pazarına gözünü dikti!
Ferrari'nin yeni harikası günler sonra yollarda: Atmosferik V12 motoru ile piyasada
Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü