İki hissenin kredili işlemlere konu edilemeyeceği duyuruldu: Yatırımcılar uyarıldı

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kararı doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde Bayrak Ebt Taban Sanayi ve Ticaret ile Ray Sigorta hisseleri için 1 Ağustos'a kadar açığa kredili işlem yasağı getirdiğini duyurdu.

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kararı doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde Bayrak Ebt Taban Sanayi ve Ticaret ile Ray Sigorta hisseleri için 1 Ağustos'a kadar açığa kredili işlem yasağı getirdiğini duyurdu. Bu tedbirler, piyasadaki volatiliteyi kontrol altına almak ve olası spekülatif hareketleri önlemek amacıyla alınmıştı.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, BAYRK.E ve RAYSG.E paylarının 2 Temmuz 2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 1 Ağustos 2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilmeyeceği vurgulandı. Bu süre zarfında söz konusu hisselerde açığa satış yapılamayacak ve kredili alım-satım işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Borsa İstanbul, günün başında olumlu bir seyir izlemiş olsa da, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in borsayı etkileyecek vergi düzenlemeleri ile ilgili açıklamalarının ardından değer kaybetti. Ancak öğleden sonra seansında 10.353 seviyesinde bir toparlanma çabası içinde olduğu gözlemlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.