İki milletvekili hakkında Afrin'le ilgili inceleme başlatıldı

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım ile HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik' suçlarından inceleme başlatıldı.Van Milletvekili Nadir Yıldırım Twitter’da, Türk...

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım ile HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik' suçlarından inceleme başlatıldı.

Van Milletvekili Nadir Yıldırım Twitter’da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde terörist gruplara yönelik cumartesi günü başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nı eleştirerek eylem çağrısı yaptı. Bu tweet'teki ifadeler üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekili Yıldırım hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik' suçlarından inceleme başlatttı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in de Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Twitter'den tweet atarak yaptığı değerlendirme üzerine yine 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "Sosyal medya üzerinden  'Afrin Operasyonu'nu protesto bahanesiyle halkı solkağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında da geniş çaplı soruşturma başlatıldı" bigisine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kıvanç Tatlıtuğ'dan 'Çağatay Ulusoy'la Küs Mü?
Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir
Çorum-İskilip Karayolunda Korkunç Kaza: 2 Ölü, 2 Yaralı
Gülben Ergen'den Sezen Aksu Şarkısı MüjdesiJe Hızıyla!
“Erdoğan’la görüşme Çankaya Köşkü’nde olsun isteriz demiş