İki oğlunu üst düzey görevlere atadı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz 40'dan fazla kraliyet kararnamesi yayınlayarak ülkede üst düzey görevlerde büyük değişiklikler yaptı. Washington Büyükelçisi, İstihbarat Başkan Yardımcısı, Kara Kuvvetleri Komutanı...

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz 40'dan fazla kraliyet kararnamesi yayınlayarak ülkede üst düzey görevlerde büyük değişiklikler yaptı. Washington Büyükelçisi, İstihbarat Başkan Yardımcısı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve bazı bakanlar görevden alındı, yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Ulusal Kanal’da yer alan habere göre Kral Selman'ın iki oğlu da yeni kararnameyle üst düzey görevlere atandı. Emir Halid bin Selman bin Abdulaziz Washington Büyükelçisi olurken Emir Abdulaziz bin Selman da Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Aid bin Avad bin Aid Eş-Şelevi görevinden alınarak Savunma Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. İstihbarat Başkan Yardımcısının yerine ise Koalisyon Sözcüsü Ahmed Hasan Asiri getirildi.

Ülkede Güvenlik Konseyi kuruldu, Sosyal İşler Bakanı Halid bin Abdullah da görevden alınarak hakkında soruşturma açıldı.

Öte yandan, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği, Yatırım Genel Sekreterliği, Meteoroloji ve Çevre Güvenliği Genel Sekreterliği, Gümrük Genel Müdürlüğü, Belediyeler Bakanlığı ile birlikte birçok emirliğe "emirlik yardımcısı" statüsünde atama gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var