İki şirket "Air Pro' ibaresi için kapıştı

İki Türk firması Airfryer ürünlerinde kullandıkları ‘Air Pro’ ibaresi için ‘marka hakkında tecavüz ve haksız rekabet’ iddialarıyla mahkemelik oldu. İşte detaylar haberimizin devamında...

Karaca ve Korkmaz şirketleri arasındaki mahkeme davasıyla ilgili ayrıntıları paylaşayım:

Dava Süreci: Karaca Züccaciye Sanayi ve Ticaret A.Ş., Karaca Air Pro Cook ve Karaca Air Pro'nun tescilli markaları olduğunu belirterek, bu markaların kullanımının Korkmaz Mutfak Eşyaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin marka haklarına tecavüz ettiğini iddia etti ve maddi tazminat talep etti.

Karşı Dava: Korkmaz şirketi ise Karaca markasını reklam yapmak için kullanmasına gerek olmadığını, Air Pro gibi ibarelerin marka değeri açısından belirleyici olmadığını savundu. Ayrıca, meta tag teknolojisinin kullanımının hukuka aykırı olmadığını belirtti.

Mahkeme Kararı: Mahkeme, markalar arasında karışıklık yaratmayacak derecede benzerlik olmadığına ve Air Pro ibaresinin marka ile bütünleşmemiş bir ibare olduğuna hükmetti. Bu nedenle marka hakkında tecavüz ve haksız rekabetin gerçekleşmediğini değerlendirdi ve davanın reddine karar verdi.

Gerekçeli Karar: Mahkeme gerekçeli kararında, marka itibarını belirleyen hususların kök markalar olduğunu belirterek, Air Pro ibaresinin marka ile bütünleşmediğini ve genel anlamda sıcak hava fritözü ürünleri için kullanılan bir terim olduğunu ifade etti.

Diğer Dava: Ayrıca, Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Toros Group Maden Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi arasındaki isim benzerliği davasında da Toros Group Maden'in unvanını değiştirmesi sonucunda dava düşmüş oldu.

Bu şekilde, mahkeme markalar arasında karışıklık oluşturmayacak benzerliklerin olmadığına hükmetti ve davaların reddine karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.