İki yıl sonra Bitcoin atakta!

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, Aralık 2021 tarihinden bu yana ilk defa 50 bin doların üzerinde işlem görüyor. Bu gelişme, Bitcoin'in son dönemdeki yükseliş eğiliminin devam ettiğine işaret ediyor.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saat içinde yüzde 2,3 artarak 1 trilyon 850 milyar doları geçti.

En büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin ETF'lerine olan yatırımların artmasıyla son 24 saat içinde yüzde 3,8'in üzerinde bir değer kazandı.

Büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürme eğiliminde olması ve daha destekleyici bir para politikası izlemesi beklentileri, Bitcoin'in değerindeki artışı destekliyor.

Bugün itibarıyla 50.195 dolardan işlem gören Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin'in haftalık değer kazancı da yüzde 17,4'ü aştı.

REKOR SEVİYEYE HALA ÇOK UZAK

Bitcoin, Ekim 2023'ten bu yana değerini yüzde 80'den fazla artırdı, ancak hala Kasım 2021'deki 68.990 dolarlık rekor seviyesinden oldukça uzakta bulunuyor. Geçen yıl Bitcoin'in fiyatı ortalama yüzde 157 arttı.

Analizler, nisan ayında gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma sürecinin (halving) Bitcoin'in fiyatındaki yükseliş ivmesini destekleyebileceğine işaret ediyor.

Çin'deki gevşeyen para politikası da Bitcoin'in fiyatındaki yükselişin bir diğer nedeni olarak gösteriliyor.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada bulunan Ethereum da son 24 saat içinde yüzde 3,4'lük bir değer kazanarak 2.606 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum, 2021 yılında 4.000 doların üzerine çıkarak bir rekor kırmıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak'ta onaylamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kripto parada şikâyetler yüzde 22 arttı: "Siz kimsiniz de benim parama bloke koyuyorsunuz?"
Uymayana yaptırımlar gündeme gelecek: Kamuda hedef en az 100 milyar TL tasarruf
Güne zamla başladığımız bir gün daha: Sigaraya bir haftada ikinci zam geldi
Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu