İkinci el araç fiyatlarında bir ilk: Bu seviyeye daha önce hiç ulaşılmamıştı!

İkinci el araç piyasasında fiyat düşüşü sürüyor. Çevrimiçi araç satış platformu, ağustos ayında ikinci el araç ilanlarının aylık fiyat endeksini değerlendirdi. İnceleme sonuçlarına göre, bu yıl ikinci el araç fiyatlarında bir ilki yaşandığı belirlendi.

Sıfır otomobil fiyatlarındaki kampanyalar ve yüksek fiyatları sınırlamaya yönelik düzenlemeler, ikinci el araç piyasasında fiyat artışlarını indirimlere dönüştürdü. Bu yıl ilk kez, ikinci el araç fiyatlarının gerçek anlamda en düşük seviyeye indiği gözlemlendi. 

Ağustos ayında, ortalama ilan fiyatları 680 bin 584 lira olarak belirlendi. 5 yaşına kadar olan araçların ilan sayısında %2,4'lük bir artış yaşanırken, otomatik vitesli araçların ilanları ise %6 oranında yükseldi.

Geçen ay en sık rastlanan araç markaları Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda oldu. En popüler otomobil modelleri ise Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Civic, Polo, Passat ve Corsa olarak sıralandı.

500 bin liraya kadar olan araçların ilan oranı temmuz ayına göre %2,8 azaldı, ancak 1 milyon lira ve üzerindeki araçların ilan oranı %3,2 arttı. Bu değişimler piyasa trendlerindeki fiyat değişimlerini yansıtıyor.

5 yaşına kadar olan araçların ilan sayısında geçen ay %6'lık bir artış yaşanırken, 10 yaş altı araçların ilanları azalma eğiliminde oldu. Ayrıca, temmuz ayında %20,3 olan otomatik vitesli araçların ilan oranı, ağustos ayında %26,5'e yükseldi. Düz vitesli araçların ilan oranı temmuzda %66 iken, geçen ay %63'e düştü. Yarı otomatik vitesli araçların ilanları ise temmuzda %13,4 iken, ağustos ayında %10,3’e geriledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.