İkinci El Araç Pazarında Değişim Rüzgarı: Yeni Düzenlemeler Açıklandı

İkinci el otomobil piyasasında büyük bir değişim kapıda. Yeni uygulamanın ekim ayından itibaren hayata geçeceği duyuruldu. Bu uygulama, hem alıcıları hem de satıcıları yakından ilgilendiriyor.

İKINCI EL ARAÇ SATIŞINDA ÖNEMLI DÜZENLEMELER GELIYOR: E-DEVLET ÜZERINDEN BILDIRIM VE DOĞRULAMA SÜRECI BAŞLIYOR

İkinci el araç satışında milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli düzenlemeler yürürlüğe giriyor. Ekim ayından itibaren araç almak ve satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken yeni kurallar devreye girecek. Bu düzenlemeler, araç sahiplerinin ve alıcılarının süreçleri daha güvenilir ve düzenli bir şekilde yürütmelerini sağlayacak.

YENI DÜZENLEMELER EKIM AYINDA BAŞLIYOR

Ekim ayından itibaren uygulanacak yeni düzenlemelerle birlikte, araçlarını satmak isteyenler e-devlet üzerinden bildirimde bulunacak. Ayrıca, web üstünden ilan vermek isteyenler, e-devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapacak. Araçlarını galeriye vermek isteyenlerin de e-devlet üzerinden bildirimde bulunmaları gerekecek.

DOĞRULANMIŞ İLAN DÖNEMI BAŞLIYOR

Yeni düzenlemeyle birlikte, e-devlet üzerinden doğrulama yapılmış ilanlarda "Doğrulanmış İlan" ibaresi yer alacak. Bu uygulama, 2025 yılı başına kadar internette hem doğrulanmış hem de doğrulanmamış ilanların yer almasına olanak tanıyacak. Ancak, 2025 yılı başından itibaren ilan sitelerinde yalnızca doğrulanmış ilanlar yer alacak.

İLAN DOĞRULAMA NASIL YAPILACAK?

Aracını yetkili bir satıcı üzerinden satmak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden "Araçlarım" bölümüne giriş yapacak. Satmak istedikleri aracı seçtikten sonra, açılan pencerede yetkili araç satıcısının ilan sitelerinde kullandığı kodu girecekler. Bu işlemle birlikte, aracı satmak istedikleri satıcıyı yetkilendirmiş olacaklar.

Yetkili satıcı, aldığı yetkinin ardından ilgili ikinci el aracın satılmak istenen fiyatını, özelliklerini, kilometresini, yaşını ve hasar durumunu ilan sitesine yükleyebilecek.

DÜZENLEMENIN ETKILERI

Otomotiv sektöründen yetkililer, bu düzenlemenin gelişigüzellikle yapılan fiyatlandırmaları engelleyeceğine ve hem alıcıların hem de satıcıların mağduriyetlerini azaltacağına dikkat çekiyor. Yeni düzenlemeler, ikinci el araç piyasasında daha güvenilir ve düzenli bir işlem süreci sağlayacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.