İkinci el otomobil fiyatları ciddi anlamda cep yakıyor.

Son günlerde artan döviz kurunun etkisiyle birlikte otomobil fiyatları da yükselişe geçti. Özellikle ikinci el otomobil fiyatları ciddi anlamda cep yakıyor.

İkinci el otomobil fiyatları şaşırtmaya devam ediyor. 2020 yılının hemen başlarında patlak veren pandemi krizi nedeniyle otomobil fiyatlarında büyük artışlar meydana gelmişti. Malum, koronavirüsten ötürü pek çok fabrika üretime ara vermek zorunda kalınca, otomobil fiyatları da artmıştı.

Bunun yanına bir de ekonomik zorluklar eklenince, iş içinden çıkılmaz bir hal aldı. 2021 yılında pandemi koşullarına alışmamız ve üretimin düzene girmesiyle birlikte fiyatlarda hafif bir düzelme oldu. Ta ki geçtiğimiz yaz aylarına kadar.

Yaz aylarında ufak ufak yükselmeye başlayan otomobil fiyatları, Ekim ile birlikte yeni zirvelere yelken açtı. Ekim ayında gelen faiz indirimi kararı sonrasında 9 TL’yi gören dolar kuru hızlı bir şekilde 10 TL bandına yelken açtı. Hali hazırda 9.8 – 9.9 TL bandından işlem gören doların etkisiyle ikinci el otomobil fiyatlarında da korkunç artışlar gerçekleşti.

Hemen hemen tüm otomobillerin fiyatında yüzde 20 ile yüzde 30 arasında artışlar gerçekleşti. Çok değil Eylül ayında 200 bin TL bandından satılan otomobiller şu sıralar 260 TL bandına kadar yükselmiş durumda.

Bu işin nereye varacağını kestirmek ise ciddi anlamda güç. Şunu kesin olarak söyleyebiliriz. Eğer kurlar artmaya devam ederse otomobil fiyatları da artacaktır.

Sony’den PS5 için kritik karar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Gökbiliminde Yeni Keşif: Kartal Bulutsusu'ndaki Yaratılış Sütunları
Whatsapp'ı açtığınızda şaşırmayın: Tüm cihazlarda yeni tasarıma geçildi!
Call of Duty severlere müjde: Artık daha uygun fiyata oyunun keyfini çıkarabileceksiniz!
Elon Musk, Endonezya'da Starlink uydu internet hizmetini başlatmış bulundu
Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?