İkinci el otomobil pazarında canlanma gözlemleniyor! Satışlar en çok o fiyat aralığında

Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi'nde her cumartesi düzenlenen ikinci el oto pazarında alıcılar ve satıcılar buluşuyor. Bu pazarda en çok ilgi gören araçlar 700 bin TL’ye kadar olan modeller.

Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi'nde her cumartesi düzenlenen ikinci el oto pazarında alıcılar ve satıcılar buluşuyor. Bu pazarda en çok ilgi gören araçlar 700 bin TL’ye kadar olan modeller.

Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi Başkanı İbrahim Kınık, 400 ile 700 bin TL arasındaki otomobillerde hareketlilik yaşandığını belirtti. Kınık, "Son 15-20 gündür bir hareketlilik gözlemleniyor. Ancak bu, yüksek fiyatlı otomobillerde değil, orta sınıf araçlarda gerçekleşiyor. İnsanların bütçesine uygun araçlara yönelmesiyle birlikte bu durum ortaya çıktı. Faizlerin düşeceğine dair beklentiler vardı, ama henüz bir indirim gerçekleşmedi. Yine de vatandaşlar otomobile ihtiyaç duyuyor ve fiyat aralıklarına göre araç bakıyorlar," dedi.

Galerici Orhan Çakıcı, "Şu an yüksek faiz oranları nedeniyle 300-500 bin TL arasındaki araçlar iyi satıyor. Sıfır araçlar için de kampanyalar mevcut. Tüketiciler genellikle düşük kilometreli araçlara yöneliyor. Şu anda hafif bir hareketlenme var, ancak yıl sonunda faiz indirimi olursa piyasanın canlanacağına inanıyorum," şeklinde konuştu.

Otomobil almak için pazara gelen Hasan Çam ise, "Bütçemize uygun bir araç arıyoruz. Ancak bazen hırpalanmış araçlar daha ucuz olabiliyor, bazıları ise kusurlarını saklıyor. Dürüst satıcı bulmak zor. İnsanlar akıllarındaki fiyatları istiyor, ama otomobillerinin bu fiyata değip değmeyeceğini düşünmüyorlar. İhtiyaçlarına göre fiyat belirliyorlar. Biz de uygun bir araç bulana kadar arayışımıza devam edeceğiz," dedi.

Pazarda al-sat yapan Bektaş Dağ ise, "Eski otomobil fiyatları çok yüksek ve fiyatlar abartılmış durumda. Bu durum piyasayı olumsuz etkiliyor," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.