İkinci el otomobil piyasası durma noktasına geldi! Fiyatlar düşmeye devam edecek mi? İşte cevabı

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluk, enflasyonun artışı ve kredi faizlerinin yükselmesiyle beraber fiyatların düşmesine neden oluyor. Samsun İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, son bir yıldır satışların neredeyse durma noktasına geldiğini belirtiyor.

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluk, enflasyonun yükselmesi, kur krizi ve kredi faiz oranlarının artmasıyla birlikte daha da derinleşiyor. Samsun İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, son bir yıldır satışların neredeyse durma noktasına geldiğini belirtiyor.

FİYATLARDA ÖNEMLİ BİR DÜŞÜŞ YAŞANDI

Piyasada yaşanan durgunlukla birlikte ikinci el otomobil fiyatlarında da ciddi bir düşüş yaşandı. Kınık, fiyatlarda yaklaşık %25'lik bir düşüş olduğunu ifade ediyor ve araç sahiplerinin daha fazla direnemeyeceğini belirtiyor.

DAHA FAZLA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

İkinci el otomobil fiyatlarında yaşanan düşüşün devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kınık, fiyatların %40'a kadar daha düşebileceğini öngörüyor. Bu düşüşün piyasayı stabilize edeceğini ve kâr oranlarının normale döneceğini ifade ediyor.

SATIŞLARDA HAREKET BEKLENMİYOR

Kınık, 2024 yılında da satışlarda bir canlanma olmasını beklemiyor. Özellikle 1 milyon TL'lik araçların fiyatlarının 750 bin TL'ye kadar düşmesine rağmen satışların istenilen düzeyde olmadığını dile getiriyor.

SIFIR ARAÇ STOĞU ARTIYOR, BEKLEME SÜRECİ BAŞLIYOR

Son dönemde sıfır araç stoğunun artmasıyla birlikte, ikinci el otomobil piyasasında beklemeye geçen tüketicilerin sayısının arttığını belirten Kınık, piyasayı yakından takip eden alıcıların olduğunu ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı