İklim Aktivistleri Bu Kez Mona Lisa Tablosuna Çorba Attı

Fransa'nın başkenti Paris'te, sanat eserlerini hedef alan saldırıları ile iklim krizine dikkati çekmeye çalışan çevreciler Louvre Müzesi'ndeki Mona Lisa tablosuna çorba attı. Tabloya çorba fırlatan iki aktivist, eserin çevrelendiği alana girerek eylem yaptı.

Fransa'nın başkenti Paris'te, çevrecilerin iklim krizine dikkat çekme amacıyla gerçekleştirdiği olayda, Mona Lisa tablosuna çorba atan aktivistler Louvre Müzesi'nde eylem yaptı. BFMTV'nin aktardığı habere göre, çevreci aktivistler, tabloya çorba fırlatarak eserin çevresinde eylem gerçekleştirdi. Aktivistler, sanat ile sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme arasında bir tercih yapılması gerektiğini savunarak, tarım sistemine eleştirilerde bulundu. Aynı zamanda, ülke genelinde gelir sorunları yaşayan çiftçilerin protestolarına da vurgu yaparak, "Çiftçiler çalışmaktan ölüyor" dedi.

Çevreci aktivistlerin eylemleri sadece Fransa'da değil, farklı ülkelerde de devam ediyor. Daha önce İngiltere'deki National Gallery'de Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna domates çorbası atan aktivistler, Almanya'daki Barberini Müzesi'nde Claude Monet'in eserine patates püresi fırlatmıştı. Ayrıca, Londra'daki Madame Tussauds'da Kral 3. Charles'ın heykeline çikolatalı kek atılması da benzer eylemler arasında yer aldı.

Bu olayların yaşandığı dönemde, Fransa genelinde çiftçiler gelirlerinin yetersizliğinden şikayet ederek Toulouse, Beauvais ve Agen gibi kentlerde yolları trafiğe kapatarak hükümetin tarım politikasını protesto ediyor. Ayrıca, çiftçiler kamu binaları önüne gübre ve saman dökerek eylemlerini sürdürüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor