'İktidar, aç karnına cin içmek gibidir'

"Yayılmaya değer fikirler" sloganıyla düzenlenen TED (Technology, Entertainment, Design) toplantılarında ilk kez papalığa yer verildi. Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francis, Vatikan'da kayda alınan...

"Yayılmaya değer fikirler" sloganıyla düzenlenen TED (Technology, Entertainment, Design) toplantılarında ilk kez papalığa yer verildi. Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francis, Vatikan'da kayda alınan 18 dakikalık bir konuşmasıyla TED toplantılarının konuğu oldu.

Papa Francis, konuşmasında güç ve sorumluluk ilişkisine değindi. Papa Francis, "Lütfen açık ve net söylememe izin verin: Gücünüz arttıkça, eylemlerinizin insanlar üzerindeki etkisi ve alçakgönüllü davranmak konusundaki sorumluluğunuz artar" dedi ve ekledi: "Eğer böyle davranmazsanız, gücünüz sizi mahveder, siz de başkalarını…"

Francis sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer bunu beceremezseniz, iktidarınız sizi çürütür siz de halkı. Arjantin'de bir halk deyimi var: ''İktidar aç karna alkol almak gibidir'. Eğer alçakgönüllü ve duyarlı bir insan değilseniz, başınız döner, sarhoş olursunuz, dengenizi yitirirsiniz ve nihayetinde hem kendinize hem de topluma zarar verirsiniz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya tehdit etti: "Ukrayna İngiliz silahları ile saldırırsa İngiltere'ye karşılık veririz"
BM'den İsrail'e El Cezire'nin yasaklanmasını kaldırma çağrısı yapıldı
Bella Hadid İsrail Karşıtı Duruşuyla Modellik Kariyerini Sonlandırdı
Trump'a Konuşma Yasağını İhlal İçin 1000 Dolarlık Ceza: Hakim Hapis Cezasını Değerlendirebilir
Ukrayna'dan Rusya Sınırına Hava Saldırısı: 6 Ölü, 35 Yaralı