İktidarın görmediği yoksulluk kuyruğu

Pandemi ile birlikte ekonomik kriz giderek derinleşti. İstanbul Ataşehir’de bir yardım derneği tarafından satılan çürük, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri alabilmek için saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar kameralara yansıdı.

İstanbul Ataşehir’de bir derneğin önünde oluşan uzun kuyruk ise yoksulluğun geldiği boyutu gözler önüne serdi. Birgün'de yer alan habere göre; dernek tarafından satılan çürük, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri alabilmek için saatlerce sıra bekleyen yurttaşlar, “Ne yapalım, buna mecburuz” dedi.

Kar altında beklediler

İçerenköy Mahallesi’nde bulunan Gülenyüz Yaşamla Mücadele Ve Yardım Derneği, "Gıda Bankacılığı" adı altında yurttaşlara çürük, son kullanma tarihi (SKT) geçmiş sağlıksız gıda satışı yapıyor. Yoğun kar yağışına rağmen derneğin önünde uzun kuyruklar oluşturan yurttaşlar, 20 TL karşılığında bu sağlıksız gıdaları satın aldı. Kuyrukta bekleyen bir kadın, “Bütçemiz el vermiyor ki gidip marketten alışveriş yapalım” diye konuştu. Evlere temizliğe gittiğini ama pandemi nedeniyle işsiz kaldığını anlatan kadın, “Eşim de işsiz. Sigorta yok, iş yok, para yok. Burası tek seçeceğimiz” diye konuşuyor. Bir diğer kadın, bu ürünlerin yenecek durumda olmadığını, ama buna mecbur olduklarını dile getirdi: “Çarık çürük, son kullanma tarihi geçmiş bu ürünlere 20 lira veriyoruz. Ne alacağımızı seçmiyoruz. Ne varsa, onlar ne verirse onu alıyoruz; yoğurt, meyve, sebze, yumurta vs. Mecbur kalmasa kimse gelmez buraya.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın sponsoru açıklandı
Borsa ilk yarıda düşüş kaydetti
Kripto parada şikâyetler yüzde 22 arttı: "Siz kimsiniz de benim parama bloke koyuyorsunuz?"
Uymayana yaptırımlar gündeme gelecek: Kamuda hedef en az 100 milyar TL tasarruf
Güne zamla başladığımız bir gün daha: Sigaraya bir haftada ikinci zam geldi