İl başkanı görevden alındı: Yeniden Refah Partisi, Osmaniye'de seçimlere giremiyor

Yeniden Refah Partisi'nin Osmaniye'deki yerel seçimler için vermesi gereken listeleri belirlenen saatte sunamaması nedeniyle başvurusu reddedildi, bu da partinin ilgili bölgelerde aday çıkaramayacağı anlamına geliyor. Kararın ardından Osmaniye İl Başkanı'nın görevden alındı.

Yeniden Refah Partisi'nin Osmaniye İl Başkanlığı, yerel seçimler için vermesi gereken listeleri belirlenen saatte sunamadığı için başvurusu reddedildi. Bu gelişme, partinin Osmaniye'deki aday çıkarma şansını ortadan kaldırdı ve ilgili bölgelerdeki adaylık başvuruları geçersiz sayıldı.

Kararın gerekçesi olarak, seçim takvimine uyulmaması ve başvuruların süre yönünden reddine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'nun önceki kararları gösterildi. Yeniden Refah Partisi'nin yetkilisine tebliğ edilen kararın ardından İl Seçim Kuruluna itiraz hakkı tanındı. Ancak, Osmaniye Belediye Başkanlığı, Cevdetiye Belediye Başkanlığı, Hasanbeyli Belediye Başkanlığı, Toprakkale Belediye Başkanlığı, Osmaniye Merkez İl Genel Meclis üyeliği ile Belediye Meclis üyeliği seçimlerinde parti adaylarının yer alamayacağı kesinleşti.

İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Bu gelişmelerin ardından Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi, Osmaniye İl Başkanı Adem Cingöz'ü görevden aldı. Partinin, seçim sürecindeki bu aksaklıklarının, yerel seçimlerdeki performansını nasıl etkileyeceği ve parti içindeki yönetim değişikliklerinin hangi sonuçları doğuracağı merak konusu oldu. Yeniden Refah Partisi'nin önümüzdeki süreçteki stratejileri ve nasıl bir yol izleyeceği ise yakından takip edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Çerkes Soykırımı mesajı
Aynı felaketin Türkiye'de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil
Parti kapatılmadı binayı taşıdık
Milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi
Erdoğan seçimden ders almamış, yargıya müdahalede ısrarcı