İlahiyat Profesörü: İslamcılar, yok oluşlarının hikâyesini yazıyorlar

Medyascope TV'de Ruşen Çakır'a konuk olan Prof. Kırbaşoğlu, “İslamcılar daha önceki iktidarlarda neyi kınadıysalar şu anda tek tek hepsini yapmaktadırlar. Baskıdan tutun, dışlamadan tutun, kutuplaştırmadan tutun, yolsuzluktan...

Medyascope TV'de Ruşen Çakır'a konuk olan Prof. Kırbaşoğlu, “İslamcılar daha önceki iktidarlarda neyi kınadıysalar şu anda tek tek hepsini yapmaktadırlar. Baskıdan tutun, dışlamadan tutun, kutuplaştırmadan tutun, yolsuzluktan tutun; bunların hepsini yapar hale geldiler'' diyerek, "İslam insanlara dayatılmaya başlandığı zaman artık bu İslam olmaktan çıkar. Artık o firavun düzenine dönüşür" diye konuştu.

"Bugün İslam ülkelerinde demokrasi yerlerde sürünüyor" diyen Kırbaşoğlu, "İnsanlar da buna bakarak haklı olarak İslam ile demokrasinin bağdaşmayacağını söylüyorlar" ifadesini kullandı.

"Kendilerini İslam’la özdeşleştirerek, 'hayır' diyenler İslam inkârcılarıdır; İslam’a ters bakanlardır şeklindeki beyanatlar tam bir talihsizliktir" diyen Kırbaşoğlu, "Halbuki karşı çıkanlar böyle kokuşmuş, dejenere olmuş, yolsuzluklara batmış bir dindarlıktan ilallah ettiği için karşı çıkıyorlar. Türkiye’de varoluş davasıyla yola çıkan İslamcılar, şu anda kendi yokoluşlarının hikâyesini yazıyorlar" görüşünü dile getirdi.

Kırbaşoğlu Yeni Şafak'taki köşesinde, 16 Nisan referandumunda 'hayır' oyu kullanacaklar arasında 'İslam karşıtı' olanlarında bulunduğunu söyleyen Prof. Hayrettin Karaman'ı eleştirerek "Hayrettin hocam, olmadı. Hayırcılar İslam karşıtları ne demek? Acilen bir özür bekliyoruz hocam" ifadesini kullanmıştı. Karaman'ın yazısıyla ilgili üç tweet atan Kırbaşoğlu, "Ben hayır desem İslam karşıtı mı olacağım. Güzel hocam, gel sen bari dinin siyasete alet edilmesine dur de!" görüşünü de dile getirdi.

Profesör Kırbaşoğlu'nun Ruşen Çakır'la yaptığı röportaj:

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Universal Music Group ile Tiktok anlaşma imzaladı!
Pençe Operasyonu Kahramanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Şehit Oldu
Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım