İlahiyatçı Açıkladı: Diamond Tema'nın Sözleri Doğru, Diyanet'in Görüşüyle Uyumlu

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Azimli, YouTuber Diamond Tema'nın İslam hadisleri hakkındaki sözlerini desteklediğini açıkladı. Azimli, Diamond Tema'nın ifadelerinin doğru ve hadis kitaplarından alıntılar olduğunu belirtti. İşte detaylar:

Üniversite ilahiyat fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Azimli, YouTuber Diamond Tema'nın şeriat ve Hz. Muhammed'in evlilikleri hakkındaki açıklamalarını desteklediğini belirtti. Azimli, Diamond Tema'nın doğruluğunu vurgulayarak şunları söyledi:

Prof. Dr. Mehmet Azimli, Diamond Tema'nın şeriat konusundaki açıklamalarını desteklediğini belirterek, 'Genç doğru söylüyor. Bir şey uydurmuyor, iftira atmıyor. Hadis kitaplarındaki bilgileri aktarıyor. İslam’ın en güvenilir kitabı Buhari'den konuşuyor.' Azimli, Hz. Muhammed'in Hz. Ayşe ile evliliğinin dokuz yaşında gerçekleştiğini ve bu bilginin İslam tarihi kaynakları tarafından doğrulandığını vurguladı. Azimli, Diyanet'in de bu konuda dokuz yaşında evlilik yönünde görüş belirttiğini ekledi."

Bu değerlendirme, Diamond Tema'nın sözlerinin İslam tarihi çerçevesinde kabul gördüğünü ve kamuoyunda tartışma yaratan konularla ilgili net bir perspektif sunduğunu ortaya koyuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.